Традиционните турски ястия, въпреки общоприетото мнение, не са прекалено пикантни. Турските майстори-готвачи умерено използват подправките, за да запазят вкуса и аромата на основните компоненти на ястието, а не да ги потискат с подправки.
- Ястия с кебап - Адана кебап, Искендер кебап, Урфа кебап, Джаъ кебап, Али назик и много други
- Мантъ, Различни видове яхнии, Тандър, Патладжан отуртма, Имам байълдъ, Хюнкяр бейяанди, Кюфтета от леща, Чий кюфте и др;
- Тестени изделия като: Пиде, Лахмаджун, Су бюрек и други
- Сладки изделия: На първо място разбира се турска баклава, шобийет, кадайъф, мухаллеби, сютляч, кюнефе и други, като разбира се това, което е изброено е единица от това, което представлява турската кухня!
Няма коментари:
Публикуване на коментар